Ristijärven terveiset

Terveisiä Ristijärven keväästä!

Satu Pietilä Leinonen: Meetit sujuu. Enkkua kerran viikossa. Supersimplesongs, flashcards paljon käytössä. Nyt korvaavassa opetuksessa myös kirja ollut  ihan toimiva. Kirjasta toistamista, bingoa, ym tehtäviä.

Tuossa yllä nuo etäopetuksen kuulumiset. Toukokuun lähiopetuksessa on käytetty aienpaa enemmän flashcardeja ja supersiple songia sekä tehty myös kirjasta esimerkiksi bingoa ja muita pelejä. Etäopetuksessa muodostunut selkeä 2t/per aihe jaksotus on ollut mielestäni toimiva. Eka tunnilla on enemmän netistä materiaalia perässä toistoa, lauluja ym. Toisella tunnilla kerrataan samat sanat ja otetaan vähän uusia mukaan. Pelejä ja tehtäviä kirjasta, mutta ei kirjoittamista, osa on halunnut sieltä tehdä niitäkin. Lähiopetuksessa kirjaa oli aiemmin käytetty todella vähän, mutta etäopetuksessa kirjasta oli suuri apu.

Kerttu Härkösen terveisen eskarien englannin opetuksesta: Tietyt aihekokonaisuudet, joita on käyty aiemminkin ovat olleet toimivia etä- ja lähiopetuksessa. Whatsapp on ollut kovassa käytössä. Lähiopetuksessa on Storyline - hahmot olleet yhä myös mukana arjen englannin opetuksessa. Arkielämän tilanteitä oppilaat ovat näytelleet ja äänittäneet ja lähettäneet opettajalle. Pöytäteatteri on koettu myös toimivaksi etäkoulun aikaan. Oppilaat ovat käyttäneet kotona olevia leluhahmoja pöytäteatterissa. Myös omassa luokassa arjen tavarat ovat olleet käytössä, samoin kuin flash cardit.